En dag på JUNIBACKEN







I dag så bar det av till Junibacken. Har funderat ganska länge på att åka dit med Bellan för hon har ju stor koll på Astrid Lingrens figurer. Vi tog bussen in till stan, snabbt och smidigt. Detva en lång kö för att komma in på Junibacken och väl inne så va det inte mindre filk precis. Totalt knökfullt. Svårt att hitta en tom krok för att hänga av sig kläderna, men efter en stund hittade vi en.
Inne på sagotorget gillade Bellan , Karlssons hus bäst. Hon stod i fönstret och sålde bullar. Pettsons snickarbod va också rolig. Sen va det dax för Pippi teater. En historia om Sjörövar Fabbe. Hon sjöng med i alla sånger ;).
Vi ställde oss sedan i kön till Sagotåget, stod där i nästan 1 timme!!! som tur va så ringlade sig kön genom Sagotorget, där Bellan fortsatte att sälja bullar från Karlssons hus. Sagotåget var helt fantastiskt. Jag har åkt det en gång förut men det va jättelänge sen. Jag hade förberett Bellan för Råttan och Draken, men hon tyckte inte dom va ett dugg läskiga. Efter det så gick vi en sista sväng genom Elsa Beskow utställningen, jättefint gjort.
På 44:an till Östra somnade Bellan , och vaknade inte förän vi var framme på Stoppet.
En glad och nöjd familj, kom hem efter nästan 6 timmars utflykt!!!





































































1 kommentar:

  1. Vilken HÄRLLIG dag!
    Roligt att det var just Pippi teater, eller hur.

    SvaraRadera